«Το εργαστήρι των ξωτικών»

Τα ξωτικά δουλεύουν όλον τον χρόνο με πυρετώδεις ρυθμούς για να φτιάξουν τα πιο υπέροχα δώρα. Ο χρόνος περνά και τα Χριστούγεννα είναι σχεδόν εδώ, τα ξωτικά πρέπει να βιαστούν, γι αυτό ζητούν και την δική σας βοήθεια!
Οι εθελοντές των Δρόμων Ζωής, τα δικά μας ξωτικά, με πολλή όρεξη, κέφι και κυρίως αγάπη για τα παιδιά οργανώνουν και φέτος εργαστήρια χριστουγεννιάτικων κατασκευών, κουκλοθεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού και μουσικοκινητικής και μας λένε όμορφα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες για την σημασία την προσφοράς. Kαι τις δύο ημέρες του μπαζαρ, στον πρώτο όροφο του σχολείου, από τις 11.00 ως τις 15.00. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλους.

 

Παράσταση από την θεατρική ομάδα των παιδιών των Δρόμων Ζωής

Η πρώτη αποστολή γκαζοχωριτών στο διάστημα, στέφθηκε με επιτυχία! Οι αστροναύτες επιστρέφουν απο το διαστημικό τους ταξίδι φορτωμένοι με όμορφες εμπειρίες για την αποδοχή και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.
Για πρώτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του μπαζάρ θα παρουσιαστεί και μια παραστάση με πρωταγωνιστές, μικρούς μαθητές των Δρόμων Ζωής, την Κυριακή 17/12 στη 13.00 η ώρα.. H παράσταση είναι αποτέλεσμα δουλειάς μιας ομαδικής δραστηριότητας, απο τις πολλές που πραγματοποιούνται καθημερινά στο Κέντρο Επικοινωνίας, της «Σούπερ ομάδας», θεατρική ομάδα των μικρότερων παιδιών του δημοτικού και πρόκειται για μια διασκευή του παραμυθιού »Οι 3 αστροναύτες» του Ουμπέρτο Έκο.

Ο Καραγκιόζης στο μπαζάρ!

Θα υπάρξει μια ακόμη παράσταση για τους επισκέπτες μας, το Σάββατο 16/12 στις 18:00. Μια παράσταση Καραγκιόζη απο την ομάδα «Ανεμοδούρα». Ο αγαπημένος ξυπόλυτος ηρωας μικρών και μεγάλων μαζί με την παρέα του θα μας διασκεδάσει.

Πρόγραμμα του «Εργαστηρίου των Ξωτικών»

Σάββατο 11.00-12.00, εργαστήρι χειροτεχνίας
Ο χιονάνθρωπος μετράει αντίστροφα τις ημέρες για να ρθουν τα Χριστούγεννα. Ελάτε να μετρήσουμε μαζί!

Σάββατο 12.00-13.00, θεατρικό παιχνίδι
Σας περιμένουμε όλους μικρούς, μεγάλους για να ξετυλιξουμε μαζί τα παραμύθια των ξωτικών μέσα από μαγικά παιχνίδια.

Σάββατο 13.00-14.00, κατασκευή ταΐστρας για τα πουλιά
Ο ‘Αγιος Βασίλης δεν ξεχνά κανέναν στις γιορτές, κάνει δώρα στα παιδάκια αλλά και στα ζωάκια. Για να δούμε τι σκαρφίστηκε και φέτος;

Σάββατο 14.00-15.00 , εργαστήρι κατασκευής upcycling στολιδιών
Σ’ ένα πεζοδρόμιο ήταν κάποτε ένα άσχημο παραμελημένο δέντρο που ζήλευε πολύ τα Χριστουγεννιάτικα έλατα. Πόσο θα ήθελε να ήταν ένα κι αυτό, να το φροντίζουν, να το στολίζουν, να το καμαρώνουν. Μήπως μπορούμε να το βοηθήσουμε;

 

Κυριακή 10.00-11.00, εργαστήρι χειροτεχνίας
Τα ξωτικά θα φτιάξουν το δίκο τους ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο, λίγο πιο αλλιώτικο, μουσικό και παιχνιδιάρικο.

Κυριακή 11.00-12.00, εργαστήρι μουσικοκινητικής
Με οδηγό μια παλιά μαγική μελωδία από την Πολωνία, εμείς τα ξωτικά θα βοηθήσουμε τον παπουτσή του παραμυθιού

Κυριακή 12.00-13.00, εργαστήρι κουκλοθεάτρου
Τρέχουν, τρέχουν τα ξωτικά, μα δε θα προλάβουν τα πάντα να ετοιμάσουν. Φέρτε μια τρύπια κάλτσα κι ελάτε να φτιάξουμε κι άλλα ξωτικά να τα βοηθήσουν.

Κυριακή 14.00-15.00, εργαστήρι χειροτεχνίας
Εργάζονται μεεέρα νυυύχτα ακούραστα για να προετοιμάσουν τα πιο όμορφα, τα πιο λαχταριστά, τα πιο λαμπερά δώρα. Τα ξωτικά του Άη Βασίλη, όμως, πότε παίρνουν δικά τους δώρα; Μια έκπληξη περιμένει τους μικρούς χριστουγεννιάτικους βοηθούς μας!